Portabla däckbroddar kan hjälpa dig när du kört fast i lera eller djup snö

TracGrabber är ett hjälpmedel som togs fram i USA år 2010 för att du själv enkelt ska kunna ta dig loss om bilen sitter fast i lera eller djup snö. Vilket inte är helt ovanligt om man befinner sig ute i skog och mark där vägarna kan bestå av endast ett par hjulspår i marken.

TracGrabber är en patenterad lösning som närmast kan förklaras som däckbroddar. Sedan något år tillbaka finns TracGrabber även på den svenska marknaden.

TracGrabber är ursprungligen framtagen för terrängbilar och tuff terrängkörning men har de senaste åren rönt stora framgångar i USA som hjälpmedel även för bilar, fyrhjulingar, pickups m.m. Det finns även modeller för lastbilar och bussar. Däckbroddarna är återanvändbara, enkla att montera och förvarar och fungerar i snö, på is och lera.

Portabla däckbroddar kan hjälpa dig när du kört fast i lera eller djup snö

Broddarna fäster man på de drivande hjulen, vilket innebär att man kan både köra framåt och backa med dem installerade. Genom att koncentrerar fordonets tyngd till en liten yta hjälper TracGrabbers gummiblock till att lyfta upp fordonet från marken och trycka den framåt med en “paddelrörelse”. När bilen åter är på fast mark är det bara att ta loss broddarna. Däckbroddarna levereras i 2-pack eller 4-pack beroende på om fordonet är fyrhjulsdrivet eller inte. Ett för varje drivande hjul. Broddarna tar liten plats och kan därför förvaras i handskfacket eller bagageluckan.

För oss som ofta är ute i skogen är TracGrabber en smidig, billig och nödvändig säkerhetslösning. Att snabbt kunna ta sig loss på egen hand är värt varje krona.